Wolf

Geplaatst op: 11-11-2013

De wolf kan geplaatst worden onder de hondachtige roofdieren. Helaas is de wolf niet meer in grote getale te vinden zoals vroeger want ook al leven ze overal ter wereld toch gaat het aantal stukje bij beetje achteruit waarbij ook al een aantal wolfsoorten uitgestorven zijn. Het is natuurlijk erg jammer als een diersoort minder voorkomt daarom worden bepaalde soorten van de wolf dan ook beschermt. Wil jij alles ontdekken over de prachtige wolf? Lees dan nu verder.

Zintuigen

De zintuigen van een wolf zijn in de afgelopen jaren goed gevorderd. De ogen van een wolf zijn stukken beter als de mens en het zicht in het donker is ook ontzettend goed, het kan zelfs vergeleken worden met het zicht van vele katachtige. Een wolf kan slecht stilstaande voorwerpen zien, als je stil gaat staan voor een wolf dan is de kans groot dat hij je helemaal niet ziet staan maar zodra er beweging in komt ziet hij dit wel ontzettend snel.

Voedsel

Een wolf is een echte carnivoor en jaagt graag in groepen maar soms ook alleen naar grotere prooidieren zoals wilde zwijnen, edelherten, reeën en elanden maar dit is altijd afhankelijk van wat het gebied hen te bieden heeft. Een wolf heeft ook graag kleinere dieren zoals vogels, knaagdieren en haasachtigen. Vaak hoor je ook dat wolven hebben huisgehouden op veehouderijen want wanneer het vee niet goed beschermd is dan zijn dit ontzettend makkelijke prooien, door meer voedsel zal het aantal wolven dan stijgen. Het aantal wolven kunnen alleen verminderd worden wanneer het vee dan goed beschermd wordt tegen zo'n aanvallen waarna de wolven weer naar andere voedsel bronnen moet gaan zoeken.

Territorium

De wolven zijn bijna de hele dag door actief, eerst voornamelijk overdag en met schemering maar door voedsel schaarste zijn ook de nachten een belangrijk deel van de dag geworden. De groepen waarin wolven leven worden ook wel roedel genoemd waarbij altijd een vrouwtje en een mannetje de leiding hebben waarbij ook alleen zij voor voortplanting mogen zorgen. De wolven die hierbij geboren worden blijven vaak bij de roedel voor twee jaar maar dit is afhankelijk van het voedselaanbod.