Vakantie om dieren te spotten

Geplaatst op: 11-11-2013

Wilde dieren spotten kun je natuurlijk in de dierentuin doen maar hier zie je de dieren niet in de echte wildernis en in hun echte leefomgeving, daarom kiezen veel mensen ervoor om op hun vakantie op een safari tocht te gaan of door de jungle te trekken om zo hun favoriete dieren ook daadwerkelijk in het wild te zien. De echte avonturiers gaan zelfs voor een reis naar Afrika om daar de Big Five te zien. Maar ook cruises lenen zich uitstekend voor het spotten van dieren. Vissen en walvissen dan wel natuurlijk.

Safari tocht

Veel safari tochten worden georganiseerd in Afrika waar de meest indrukwekkende dieren in het wild leven. Met zo'n tocht ga je op pad in een jeep met een gids die jou alle mooie plekjes laat zien en gaat natuurlijk naar de plekken waar de kans groot is om de dieren te spotten. Veel dieren die je tegen het lijf kunt lopen zijn olifanten, neushoorns, gazelles, leeuwen en nog veel meer. Om de veiligheid van jou en je gezelschap te verzekeren gaat er ook vaak iemand mee die uitzicht houdt en in actie komt wanneer het nodig is. S'avonds verhalen vertellen rond een kampvuur over hetgene dat je hebt mee gemaakt. En dan weer vroeg naar bed in een vakantiehuis in authentieke Afrikaanse stijl (tip via Ziezo's vakantie portaal voor een vakantiehuis huren met korting). Alleen al de sfeer van het vakantiehuis maakt het een groot avontuur.

Jungle tochten

In de jungle moet je altijd voorzichtig zijn met waar je loopt want hier leven de dieren tussen de planten en bomen en zijn dus vaak niet zichtbaar. Wanneer je de jungle ingaat dan is dit vaak samen met een gids die het woud van binnen en buiten kent en hij kan jou dus helpen een veilige tocht te maken waarbij je wel veel diersoorten kunt spotten. Wie weet kom je apen tegen of zie je andere tropische dieren die je van te voren nog nooit gezien hebt. Een jungle tocht is niet alleen indrukwekkend wanneer het op dieren aankomt maar heeft ook een ontzettend mooie flora met planten-en boomsoorten die we in Nederland niet kennen. Een zomervakantie richting de warme delen van de wereld maakt het natuurlijk mogelijk om wilde dieren te spotten maar er zijn nog zoveel andere plekken op de wereld die dit mogelijk maken, zo ook richting het noorden zijn er indrukwekkende wilde dieren te spotten. Bedenk voor het boeken van een vakantie dus altijd welke dieren jij graag zou willen zien en pas hier de eindbestemming op aan.