Het grootste roofdier onder de katachtigen is de Bengaalse tijger. De meeste tijgers wonen in het bos en in een grasland. De camouflage strepen die zij op hun pels hebben, zijn hiervoor erg geschikt. De tijger is ook nog eens een goede zwemmer. Vaak kom je ze badend in rivieren, meren of vijvers tegen. Kom alles te weten over het prachtige dier de tijger, gemakkelijk online op Dinohunter.nl de plek waar jij alle dieren informatie terugvindt.
Tijgers kunnen wel tussen de 120 en 280 kilo wegen en ze worden wel twee meter lang. Met zijn staart houdt hij evenwicht tijdens sprongen en ook geeft hij signalen met zijn staart aan. Zo kan hij bijvoorbeeld met zijn staart heen en weer slaan als hij kwaad is.
Tegenwoordig zijn er nog maar zes verschillende ondersoorten van de tijger. De rest van de ondersoorten zijn uitgestorven. Hieronder staat een overzicht van de levende ondersoorten op volgorde van aantallen:
- Bengaalse tijger. De populatie van deze tijger wordt geschat op 1.850 dieren.
- Maleise tijger. De populatie van deze tijger wordt geschat op 500 dieren.
- Siberische tijger. De populatie van deze tijger wordt geschat op 450 dieren.
- Sumatraanse tijger. De populatie van deze tijger wordt geschat op 400 dieren.
- Chinese tijger. De populatie van deze tijger wordt geschat op 300 dieren.
- Noord-Indonesische tijger. Deze tijger is uitgestorven in het wild en leeft alleen nog in dierentuinen.
De tijger jaagt voornamelijk 's avonds en in de nacht. Hij sluipt dan zachtjes rond, vooral op plekken waar andere dieren komen drinken. Hij wacht dan rustig zijn kans af en spring dan ineens tevoorschijn waarbij hij zijn staart gebruikt om in evenwicht te blijven. De tijger gaat echt voor de grotere prooien. Het liefste eet hij herten, zwijnen, antilopen en runderen. Een koe van 200 kilo is geen probleem voor deze sterke jager. Omdat de tijger enorme kracht heeft kan hij dieren doden die wel twee keer zo groot zijn als hijzelf. Buffels en jonge olifanten worden dus soms ook de prooi van een hongerige tijger.