Super trendy: Dierenprints

Geplaatst op: 11-11-2013

Je vindt het tegenwoordig in wel elke kledingwinkel, dieren printjes zijn enorm hot! Laten we als echte dierenvrienden Cruella de Ville niet na gaan, maar het lekker bij de imitatie printjes houden. Bont is helemaal in, maar er zijn enorm veel soorten nep-bont waarvan je niet zou zeggen dat het een nepperd is. Ook de kledingstukken die voorzien zijn van details van imitatie leer kom je nu meer dan vaak tegen in de hipste kledingwinkels.

De prints van dit seizoen

Bij de dameskleding ontwerpen van dit seizoen zijn prints als luipaarsprints, krokodillen en slangen prints, zebraprints en tijgerprints erg populair. Deze waren onder andere te zien in de shows van Roberto Cavalli en Gucci. Een printje is leuk om te combineren met een rustige outfit, waarbij je kunt gaan voor bijvoorbeeld een zwarte skinny en basic zwart shirt waarop je een colbert met luipaardprint draagt. Echte durfals kunnen de print op print trend van dit seizoen uitproberen door meerdere prints met elkaar te combineren. Als je het liever iets rustiger houdt kun je ook gaan voor een tijgerprint-shawl of een slangenprint-ceintuur.

Less is more

Dierenprints zijn eigenlijk nooit helemaal uit het mode beeld verdwenen. Je hebt deze prints in jurkjes, blouses, tops, shawls en zelfs schoenen. Kijk naar de mode van bekende kledingmerken als Guess of Esprit die regelmatig de panterprint terug laten komen. Natuurlijk is het leuk om het printje ergens terug te laten komen, maar doe dit wel subtiel en stijlvol. Je hebt namelijk de kans dat het snel ordinair wordt. Een tip is dus: keep it simple, want less is more! Als je een dierenprint draagt, houd dan de rest van jouw outfit rustig, zoals hierboven beschreven wordt. Wat wel erg leuk is, is om dierenprints te combineren met houten sieraden en een mooi horloge. Laat je kleding spreken. Met een dierenprint, zoals de panterprint, gaat dat zeker lukken!

Meer tips: Een stijlvol panterprint combineren? Via het fashion blog van Youstyle vind je altijd de beste panterprint combinaties die je kunt maken.